Za ovu poslasticu vam je potrebno:
1 sloj:
1 šolja mlevenog maka
1 šolja heljde (potopljene noć pre) ili ovsenih pahuljica
10-15 urmi
1 kašika narendane kore limuna
sok od jednog limuna
voda po potrebi
2 sloj:
2 šolje heljde (natopljene noć pre)
1 šolja kokosa
1/3 šolje kokosovog ili običnog ulja
2-3 kašike meda
1-2 šolje vode
1 kašika narendane kore limuna
Priprema:
U blenderu sameljite mak, dodajte heljdu pa blendajte na najjače, ali kratko. Dodajte sve ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete gustu smesu. Stavite smesu na dno kalupa, i stavite u zamrzivač dok pripremite drugi sloj. Drugi sloj pripremite tako što ćete sve sastojke osim kokosovog ulja staviti u blender i blendati dok se sve ne sjedini. Onda dodajte kokosovo ulje i blendajte još malo. Dobijenu smesu izlijte na prvi sloj koji je bio u zamrzivaču. Ostavite tortu u frižideru preko noći.