Oblande sa dva fila obožavaće svi!
Oblande sa dva fila obožavaće svi vaši ukućani. Jednostavno ih je spremiti, a oblande sa dva fila moći će da vam potraju i nekoliko dana.
Kada vam se gosti iznenada najave ili niste raspoloženi za kojekakve komplikovane recepte oblande su uvek pravi izbor za ukusan slatkiš.
Mekane i hrskave u isto vreme. Kombinacija žutog i braon krema ostaviće sve bez teksta i, verujte nam na reč, tražiće vam još!
Za oblande sa dva fila potrebno vam je:
1 pakovanje oblandi
žuti fil: 8 umanaca, 200 g šećera, 1 margarin, 5 vanilin šećer
braon fil: 250 g mlevenog plazma keksa, 3 štangle čokolade, 10 kašika šećera, 8 belanaca
Priprema:
Žuti fil: žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa dodati omekšali margarin i vanilin šećer. Umućeno staviti 5 minuta u zamrzivač da se malo stegne margarin.
Braon fil: umutiti belanca u čvrst sneg pa tek onda dodati šećer i mutiti i dalje da se šećer rastvori. Dodati mleveni keks i otopljenu čokoladu (otopiti na pari). Sjediniti da se čokolada razmeša po celoj smesi. Filovati naizmenično listove oblandi žutim i braon filom.
Nafilovane oblande ostavite da se prohlade, a zatim ih isecite po želji.
Vreme za pripremu: 50 minuta