Чупавци: Посна варијанта неодољивог колача са кокосом

Чупавци у посној варијанти се веома лако праве, а потребни су вам следећи састојци:

  • 30 кашика брашна
    20 кашика шећера
    25 кашика уља
    35 кашика воде
    1 и по прашак за пециво
    200гр кокоса
    50гр какао
    50гр посне чоколаде за кување
    1дл воде
    200гр маргарина
    150гр шећера

Поступак:

Измешајте брашно и прашак за пециво и додајте 20 кашика шећера.
Помешајте 25 кашика уља и 35 кашика воде и то додајте брашну и шећеру.
Умутите тесто миксером и  сипајте у подмазан плех. Пеците на 180ц 15-20 минута. Тесто је готово када благо порумени. Проверите чачкалицом.
Kакао прах и шећер размутите у 1дл воде и то постепено загревајте у шерпици. Kада се скроз  истопи, додајте чоколаду и маргарин и мешајте док се не изједначи маса.
Kада се тесто охлади, исеците га на коцкице, умачите у млаку глазуру и уваљајте у кокос.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Пријатно, уживајте у чупавцима.

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...